Σπηλαιολογικός Σύλλογος Σάμου "Ο Ευπαλίνος"

From the Blog

Φθινοπωρινή Απόδραση με τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο Σάμου

Εκτύπωση E-mail
21.09.10

signs-stop3.gifΤα Φθινοπωρινά χρώματα της φύσης στολίζουν ότι μας περιβάλλει… και ο σύλλογος μας καλεί όλα τα μέλη και φίλους μας την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου να απολαύσουν την Φθινοπωρινή μαγεία της φύσης με ένα τρόπο μοναδικό, συμμετέχοντας στην εκδρομή που διοργανώνουμε.

Η μικρή μας απόδραση θα λάβει χώρα στην περιοχή του χωριού Κουμαραδαίοι ακoλουθώντας μια διαδρομή που εκτός από φυσιολατρικό χαρακτήρα χαρακτηρίζετε και από έντονα ιστορικά στοιχεία, μιας και αποτελούσε μονοπάτι για τους κατοίκους της Σάμου του 19ου αιώνα.

Μια διαδρομή σε ιστορικά μονοπάτια μίας περίπου ώρας που θα μας μεταφέρει νοερά στην Σάμο των χρόνων της ηγεμονίας θα είναι η αρχή της εκδρομής μας, στην συνέχεια θα έχουν τα μέλη μας την χαρά να απολαύσουν την εμπειρία της σπηλαιοεξερεύνησης, μιας και η διαδρομή αυτή μας οδηγεί σε δύο αξιόλογα μικρά φυσικά σπήλαια.

Το πρώτο σπήλαιο είναι βαραθρώδες με πολύ μικρό βαθμό δυσκολίας, ενώ το δεύτερο λίγα μέτρα παρακάτω είναι οριζόντιο και αρκετά εύκολο στην πρόσβαση. Και τα δύο έχουν αρκετά ενδιαφέρον διάκοσμο και είναι ικανά να χαρίσουν σε όλους λίγη από την μαγεία που κρύβει μέσα του ο υπόγειος κόσμος του νησιού μας.

Τόπος του Ραντεβού

Στης 26 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 9 πμ, σας περιμένουμε όλους στον δρόμο του Πύργου, μπροστά από το βενζινάδικο της περιοχής Πύργου, λίγο πριν φτάσουμε στο χωριό Κουμαραδαίοι για όσους έρχονται από την περιοχή Καρλοβασσίων και λίγο μετά την έξοδο από το χωριό Κουμαραδαίοι για όσους έρχονται από την περιοχή του Βαθιού.

Για την ομαλότερη διεξαγωγή της εκδρομής μας παρακαλούμε τους συμμετέχοντες να είναι το πρωινό της Κυριακής στην ώρα τους στον τόπο του ραντεβού μας, και να φέρουν ατομικό σακίδιο με νερό ή ότι άλλο επιθυμούν από κολατσιό. Δεν είναι απαραίτητος ο σπηλαιολογικός εξοπλισμός, (μιας και ο σύλλογος μας θα διαθέσει τα ανάλογα υλικά για τις σπηλαιοεπισκέψεις), είναι όμως απαραίτητο από όσους συμμετέχουν να φορούν κατάλληλα παπούτσια για τέτοιου είδους εξόρμηση (αθλητικά ή ορειβατικά),για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.

Παρακαλούμε όσους θέλουν να συμμετέχουν να μας ενημερώσουν έως την Παρασκευή 24-9,για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής απορίες και περεταίρω διευκρινήσεις αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή… ενοχλείτε άφοβα τα τηλέφωνα: 6976025140 (κα.Καίτη), και 6946640173 (Μαρία) ,ή μέσω email: eypalinos2005@yahoo.gr.

Σας περιμένουμε όλους για να ζήσουμε μια μοναδική Φθινοπωρινή απόδραση στις ομορφιές που κρύβει το νησί μας

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.