Σπηλαιολογικός Σύλλογος Σάμου "Ο Ευπαλίνος"

From the Blog

Κάλεσμα Σπηλαιολογικός Σύλλογος Σάμου και Κοπή πίτας 2011

Εκτύπωση E-mail
Επιστροφή στις εκδρομές με χαρακτήρα φυσιολατρικό και πάνω απ΄ όλα …σπηλαιολογικό!

Η πρώτη χειμερινή απόδραση του συλλόγου μας για το νέο έτος επιβάλλει για τα μέλη και φίλους μας ορεινή πεζοπορία μέσα στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Καρβούνη, περιήγηση σε ένα εντυπωσιακό σπήλαιο, μαγευτική θέα να μας πλαισιώνει και φυσικά την κοπή της πίτας μας για το 2011,ανάμεσα στην πλούσια φύση και την έξαψη της εμπειρίας..!

Ημέρα δράσης η 23 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή. δείτε φωτογραφίες

Σημείο συνάντησης Φυλάκιο «Βρύση Δεσπότη», περιοχή  Μαλλίστρες στο κεντρικό δρόμο Καρλόβασι-Πύργος-Πυθαγόρειο. Το φυλάκιο βρίσκεται λίγο μετά το «Κούτσι» αν έρχεστε από Καρλόβασι και μετά τον Πύργο, μετά τις κλειστές στροφές, αν έρχεστε από Χώρα-Πυθαγόρειο.

Ωχ! Κάτι πήγε στραβά.
Αυτή η σελίδα δεν φόρτωσε σωστά τους Χάρτες Google. Ανατρέξτε στην κονσόλα JavaScript για τεχνικές λεπτομέρειες.

Σύντομη περιγραφή της διαδρομής.
Ο Καρβούνης συνεχίζει να μας μαγεύει για τις κρυμμένες ομορφιές του και γι αυτό και έγινε ο νούμερο ένα προορισμός για την πρώτη μας χειμερινή απόδραση με αφορμή την κοπή της πίτας μας για το 2011.
Η ορεινή διαδρομή των 8 χλμ, (περίπου 45 λεπτά)προς το σημείο του σπηλαίου είναι χωματόδρομος και γι αυτό και απαραίτητα τα 4Χ4. Όσοι  από τους φίλους και μέλη μας δεν διαθέτουν ανάλογο μέσο μεταφοράς παρακαλούμε να μας ενημερώσουν εγκαίρως για την ομαλότερη διεξαγωγή της εκδρομής.
Η τελική πρόσβαση προς το σπήλαιο θα γίνει με ήπια πεζοπορία μισής περίπου ώρας μέσα από καταπράσινο  και βραχώδης  μονοπάτι, και γι αυτό παρακαλούνται όλοι όσοι συμμετάσχουν να φορούν και τον ανάλογο και άνετο ρουχισμό, όπως και κατάλληλα παπούτσια για ορεινές και ελαφρώς ολισθηρές διαδρομές για αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, αλλά και να φέρει ατομικό σακίδιο με νερό ή ότι άλλο επιθυμεί από φαγώσιμο κατά την διάρκεια της εκδρομής.

Σπηλαιολογικός εξοπλισμός δεν είναι απαραίτητος μιας και θα διατεθούν τ’ απαραίτητα για την σπηλαιοεπίσκεψη από τον σύλλογο μας .

Η κοπή της πίτας και φυσικά η αναζήτηση του πολυπόθητου φλουριού θα γίνει αυτή την φορά στην ύπαιθρο μέσα σε ένα ονειρεμένο τοπίο, κοντά στο σπήλαιο.

Επικοινωνία
Web site www.samos-caves.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία και απορία μπορείτε να καλείτε τα τηλ.
6976025140 κ.Καίτη
6946640173, Μαρία
6938335370,Μανώλης
Email.  Eypalinos2005@yahoo.gr

Η τιμή κόστους για την εκδρομή θα είναι 5 ευρώ για τα μη μέλη μας, ενώ για τα μέλη και τα ανήλικα παιδιά η συμμετοχή θα είναι δωρεάν .

Μια ονειρεμένη εμπειρία στις κρυμμένες ομορφιές του νησιού μας σας περιμένει να τη ζήσουμε μαζί, και δεν θα είναι η μοναδική μιας και έχει προγραμματιστεί από τον σύλλογο μας ν ακολουθήσουν και άλλες εκδρομές στα σπήλαια της Σάμου για τις 20 Φεβρουαρίου στην περιοχή Δρακαιών-Καλλιθέας, καθώς και στις 27 Μαρτίου στο σπήλαιο «Τζέτζε» στην περιοχή Κοσμαδαίων.

Σας περιμένουμε!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.