Σπηλαιολογικός Σύλλογος Σάμου "Ο Ευπαλίνος"

From the Blog

Περιήγηση στ’ Αρχαία Υπόγεια Λατομεία -κοπή πίτας 2012

Η πρώτη επιτυχής εξόρμηση για το 2012 απ΄ τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο Σάμου «Ο Ευπαλίνος» ξεκίνησε..Η ανταπόκριση των μελών μας και φίλων μας στο κάλεσμα του συλλόγου για την πρώτη αυτή εκδρομή του χρόνου με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας ήταν και για φέτος μεγάλη.

Προορισμός της εκδρομής μας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 ήταν τα Αρχαία Υπόγεια Λατομεία…. «παρασύροντας» τα μέλη και τους φίλους μας που ήταν μαζί να κάνουν μια διαδρομή στον….χρόνο πίσω στην εποχή του 5ου- 6ου αιώνα και να θαυμάσουν αυτά τα εντυπωσιακά 45 τεχνητά σπήλαια αποτελούμενα πλέον μνημεία της ιστορίας του νησιού τα οποία στέκουν ακόμη εκεί θυμίζοντας το μεγαλείο του τόπου μας. Το τέλος αυτής της αρχαιολογικής διαδρομής και…… αναδρομής ήταν οι πηγές των Αγιάδων , Μια εκδρομή πάντα ανοίγει την όρεξη για περισσότερη γνώση εκτός από την όρεξη να γευτούμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου για το 2012. Έτσι ο τόπος δράσης συνεχίστηκε στα γραφεία του συλλόγου μας στους Μυτιληνιούς για το καθιερωμένο έθιμο της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας . Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σπυρόπουλος Γιώργος ενημέρωσε τα παρευρισκόμενα μέλη του συλλόγου ,εκπροσώπους του Δήμου αλλά και τους φίλους μας για την δράση του συλλόγου μέσα στο 2011, προβλήθηκε βίντεο σχετικό, και με τις ευλογίες του πάτερ και μέλος του συλλόγου μας κ.Αποστολάκη Ανδρέα κόψαμε την πίτα. Ο τυχερός της χρονιάς για φέτος ..ήταν ο Σύλλογος!

Μια τέτοια εκδήλωση με τόσο κόσμο ενδιαφερόμενο δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την λεπτομερέστατη και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της μελέτης χρόνων του κ Σωτηρόπουλο Κωσταντίνο, αρχιτέκτονα και μέλους του συλλόγου μας , γύρω από την ιστορία των Αρχαίων Υπόγειων Λατομείων και το Ευπαλίνειο ¨Ορυγμα. Έργα μοναδικά στην ιστορία του τόπου μας. Οι εντυπώσεις όλων οι καλύτερες ανυπομονώντας για την επόμενη εκδρομή που διοργανώνει ο σύλλογος στις19 Φεβρουαρίου στο σπήλαιο του Αγ.Αντωνίου στην περιοχή Καρλοβασίων. Ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους όσους ήταν μαζί μας και σε αυτή μας την δράση ,σε όσους μας βοήθησαν με τον τρόπο τους στην επιτυχή διοργάνωση και διεξαγωγή αυτής ,και ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κ. Καστρινάκη, μέλος του συλλόγου μας και ιδιοκτήτρια του αθλητικού καταστήματος Active ,στο Καρλόβασι για την ευγενική χορηγία του δώρου που αποτελούσε το φλουρί της πίτας για φέτος.

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.